Lägesrapport för banan

Ovisshet och engagemang skapar ofta frustration. Jag vill därför försöka att räta ut några frågetecken kring banans status. Som ni alla vet så har vi tyvärr inte kunnat öppna banan ännu, trots att maj är kommen och att det i vanliga fall brukar vara full aktivitet på golfklubben.

Banan har tagit stryk av den långa vintern och kalla våren. Vi jobbar med ett levande material och för att citera vår Bankonsult Mikael Frisk från Svenska Golfförbundet som var på besök förra veckan: 8 av 10 gånger så klarar er grässort (Vitgröe) att övervintra, trots att det egentligen är en 1-årig planta, och 2 gånger av 10 går det mindre bra. Tyvärr har vi ett av dom där två åren i år, och vi hade inte kunnat göra något annorlunda än mot vad vi gjort för att förhindra detta, enligt Mikael som vi ändå får se som expert i ämnet.

Vi är tacksamma att vi hann och hade möjligheten att vintertäcka greenerna, och även stödså med en annan grässort (Krypven) som är en flerårig planta och klarar tuffa vintrar bättre. De åtgärderna innebär att vi inom kort kommer att kunna erbjuda en bana i ett bra skick med tanke på omständigheterna. Såklart hade vi önskat ett annat scenario, men för att inte riskera banans kvalité för resten av säsongen så har vi valt att inte öppna banan tidigare. Men tro mig, hade vi fått önska så hade vi levererat en bana i bra kvalité redan i mars, men man får vara ödmjuk med att man inte kan påverka allt, och framförallt inte moder natur!

Banan är som sagt på mycket god väg att reparera sina vinterskador, med mycket hjälp av banpersonalens enorma kompetens och engagemang. Prognosen de närmsta dagarna ser lovande ut, och vi planerar för en preliminär banöppning till Kristihimmelsfärd.

För er som är mer intresserade, kan läsa hela Mikaels besöksrapport nedan.
Karlstad GK MF Banrapport

Med det sagt så hoppas vi på en lång och spelrik sommar.

Med Vänliga Hälsningar,
Sofia Strindholm – Klubbchef/VD Karlstad GK