Herrkommittén 2020

Senaste nytt från herrkommittén

Varmt välkommen till Herrkommittén!

Med ett stort leende på våra läppar inbjuder vi alla herrar i klubben, och även utanför klubben, att med stort nöje delta i våra tävlingar och aktiviteter. Årets största händelse är Herrgolfen som spelas under hela säsongen. Herrgolfen, med spelprogram, nyheter, status mm presenteras nedan. Information kommer även att finnas i Git – Golfens IT-system.
Herrgolfen omfattar torsdagstävlingar, söndagstävlingar, hemlig resa och sist men inte minst Herrmasters.

Vi finns även på Facebook – Herrgolf på Karlstad golfklubb.

Herrgolfen 2020

Herrgolfen är Herrkommitténs största aktivitet under säsongen. Nästan varje torsdag och ett antal söndagar under säsongen spelas Herrgolfen. Säsongen drar igång med Hemliga resan söndagen den 3e Maj, därefter börjar normala Herrgolfen torsdagen den 7e Maj och avslutas med Herrmasters söndagen den 6e September. Nedan finner ni spelprogram och statuter, samt nyheter för i år.

Viktiga söndagar

• Hemliga resan 3e Maj
  • Första Herrgolftorsdagen 7e Maj
  • Röd tee 7e Juni
  • Första sponsorsöndagen 28e Juni
  • 3 klubbor + putter 26e Juli
  • Andra sponsorsöndagen 16e Augusti
  • Herrmasters 6e September

Resultatrapportering

Resultatrapportering kommer att finnas via länk här när Herrgolfen är igång.

Herrgolfen spelas normalt Torsdagar och några Söndagar. Se dagar och tider i Spelprogrammet.

Det finns vanligen två sätt att spela Herrgolfen:

1. Lottad tävling.
    – Du lottas tillsammans med andra Herrgolfare med första start kl 16.30 på torsdagar. För söndagar se spelprogrammet.
    – Exakta detaljer kommer längre fram…..
  2. VSOP – Valfri Spel och Partner.
    – Hitta en kompis som vill vara med och spela Herrgolfen – man måste vara minst 2 som spelar i en boll.
    – Exakta detaljer kommer längre fram…..

OBS! För sponsortävlingarna gäller enbart anmälan och lottning via GIT, ingen VSOP vid dessa 2 tillfällen.

Herrgolfen spelas i 1 klass

I år gäller ett nytt hcp-system. I och med det kommer det enbart att finnas en klass i Herrgolfen.

Mer nyheter och information följer längre fram.

Söndagstävlingarna

• 2 av söndagarna är sponsortävlingar. Enbart ett lottat startfält med anmälan via Git. Finfina sponsorpriser utöver poäng till Herrgolfen. Krav på Exakt tävlingshcp och minst en spelad Herrgolf.
  • 3 klubbor och putter på en söndag.
  • Röd tee på en söndag.

För datum och tider se Spelprogrammet.

Herrgolf 2020 statuter – kommer inom kort
Herrgolf 2020 spelprogram