Herrkommittén 2020

Senaste nytt från herrkommittén

Varmt välkommen till Herrkommittén!

Med ett stort leende på våra läppar inbjuder vi alla herrar i klubben, och även utanför klubben, att med stort nöje delta i våra tävlingar och aktiviteter. Årets största händelse är Herrgolfen som spelas under hela säsongen. Herrgolfen, med spelprogram, nyheter, status mm presenteras nedan. Information kommer även att finnas i Git – Golfens IT-system.
Herrgolfen omfattar torsdagstävlingar, söndagstävlingar, hemlig resa och sist men inte minst Herrmasters.

Vi finns även på Facebook – Herrgolf på Karlstad golfklubb.

Herrgolfen 2020

Herrgolfen 2020 kommer att se lite annorlunda ut beroende på rådande läge med Corona. Vi följer de riktlinjer SGF och klubben sätter. Det innebär att ändringar kan komma att ske under säsongen. Följ informationen här på hemsidan och på vår Facebook-grupp “Herrgolf på Karlstad Golfklubb”.

I år kommer vi inledningsvis enbart att spela Torsdagar, lottning och VSOP som tidigare. Söndagstävlingarna inklusive Herrmasters är för tillfället inställda, men om läget ändras informerar vi om detta.

Resultatrapportering

Resultatrapportering finns på extern sida: http://herrgolf.addoceo.se/AdHerrGolf-1.1/.

Specialregler för 2020 för att minska smittspridning.

Anmälan
Anmälan till Herrgolfen sker vid anslagstavlan i reception. Herrgolfen spelas enbart TORSDAGAR.

Det finns två sätt att spela Herrgolfen:
1) Lottad tävling

• Registrera dig på lottningslistan.
  • Swisha 60 kr till shopen. Herrgolf och Golf-id som meddelande.
  • Delta vid lottningen 15 minuter före första start. Lottning görs av för dagen ansvarig tävlingsledare vid tävlingsexpeditionen. Lottning sker 16.15.
  • Vid lottningen får din boll en starttid. Gå ut på den tiden och ha en trevlig runda.
  • Första start är 16.30 på torsdagar.

2) VSOP – Valfri Spel och Partner

• Hitta en kompis som vill vara med och spela Herrgolfen – man måste vara minst 2 som spelar Herrgolf i en boll.
  • Registrera på VSOP-listan.
  • Swisha 60 kr till shopen. Herrgolf och Golf-id som meddelande.
  • Gå ut och spela på er bokade starttid.

Resultathantering

Scorekort finns vid reception. Spelaren för själv sitt eget scorekort och sin markörs score. Efter spelad rond kontrolleras score med markören och scorekortet signeras.
OBS! Scorekort ska EJ bytas och enbart spelarens signatur behövs på kortet. Spelaren ska registrera rond i Git efter spelad tävling.
Kontrollerat och signerat scorekort fotograferas och mejlas till it@karlstadgk.se.
Scorekort ska innehålla följande uppgifter:

• Namn
  • Golf-id
  • Tävling med datum. Ex) Herrgolfen 10/5
  • Hcp.
  • Erhållna slag enligt slope på dagens 18-hålsslinga.
  • Netto-resultat.
  • Signatur för Spelare

Herrgolfen spelas i 1 klass

I år gäller ett nytt hcp-system. I och med det kommer det enbart att finnas en klass i Herrgolfen.

Herrgolf 2020 statuter – kommer inom kort
Herrgolf Spelprogram – Uppdaterad 2020-08-16.

Vilka är vi i Herrkommittén

Bengt