Skaffa grönt kort som junior

Video från Svenska golfförbundet. Mer information om Golfäventyret hittar du här. 

Grönt kort för dig som är under 13 år

För oss är det viktigt att Du som är under 13 år får en bra start in i golfen. Vi tror på att utbildningen behöver anpassas till dig och vi har därför ett eget upplägg för barn under 13 år som vill ta Grönt kort. Vi använder oss av Svenska Golfförbundets utbildningsmaterial ”Golfäventyret” som är anpassat för denna målgrupp och kurstillfällena nedan riktar sig till barn i åldern 8 år och uppåt.

Vi har två olika alternativ för det gröna kortet;

Juniorträning

Träning i grupp, vår och höst, samt sommarlovsträning.

Grönt kort kurs

Kurs över två dagar, i grupp med tränare.

Kontakta Felix, junioransvarig, för mer information.

junioransvarig@karlstadgk.se

Nivå 1: Du ska klara av 6 stycken hål på 50-banan på 24 slag eller bättre. Spelet sker med tennisboll och en innebandyboll fylld med plast (två varv). Junioren ska klara utmaningen med båda bollarna. Junioren ska även klara av utmaningarna som finns i boken ”Golfäventyret”.

Nivå 2: Du ska klara av 100-banan på 45 slag eller bättre. Spelet sker från de röda toffsarna på Solslingan och med en riktig golfboll. Junioren ska även klara av utmaningarna som finns i boken ”Golfäventyret”.

När du har klarat detta har du klarat ditt gröna kort och har uppnått 54 i HCP!

Nivå 1: Du ska klara av 100-banan på 45 slag eller bättre.

Nivå 2: Du ska klara av att få 14-17 poäng två gånger eller 18 poäng en gång från röd tee på Solslingan. Du ska även delta på de tre teoripass som genomförs för äldre juniorer och seniorer.

När du har klarat detta har du klarat ditt gröna kort och har uppnått 54 i HCP!

Juniorer