Lecabs HIO/Eagle tävling 2018

Nu kan vi äntligen presentera årets HIO/Eagle tävling!

Denna tävling är man kvalificerad till om man under golfsäsongen gjort en HIO eller Eagle på Karlstad GK (Röd, Blå eller Gul slinga). Dem som är med och deltar i tävlingen är efter avslutad tävling med i en utlottning av en leasing bil i ett år.

Detta behöver inte att ske under tävling utan det går lika bra under sällskaps rond så länge det finns en markör med som kan skriva under scorekortet.

Tävlingen kommer att spelas den 5/10 klockan 9:00 på 18-håls slingan. 

Endast dem som är med och deltar i tävlingen och möjligheten att vinna fina priser är med i utlottningen sedan! 

 

Bryggolfen 30/6

På lördag, 30/6 är det återigen dags för Bryggolfen att spelas. Vädret skall fortsatt vara fint och varför inte tillbringa några timmar på golfbanan?!?

Tävlingen spelas över 9 hål och anmälan görs i receptionen innan start. Rondan ska startas senast klockan 15:00.

Gul slinga öppnar för säsongen!

Nu äntligen kan vi meddela att vi kommer att ha alla slingor öppna från och med fredag 25/5 klockan 10:00.

Då kommer ni som är silver- och bronsmedlemmar kunna utnyttja ert medlemskap utan att boka starttider. Kom även ihåg att vi på lördag har ”Golfens dag” samt Golfens fest som en avslutning på kvällen med god mat och trevligt sällskap.

 

Äntligen redo att öppna banan för året

Väntan har varit lång, men nu är vi redo att bemöta säsongen 2018.

På torsdag 10/5 kl:11.00 öppnar vi Röd-Blå slinga. Vi kommer att spela den som 18-håls bana med tidsbokning som är öppen  mellan 6-20 alla dagar. Den kommer att vara öppen för medlemmar med medlemskapstyper Guld, Silver och Bronsmedlemskap tills dess att vi kan öppna även Blå slinga.

Ni kommer att få spela på greener som med tanke på omständigheterna är helt ok. Några greener har en del skador, men positivt är att det nya gräset kommer för fullt med hjälp av de senaste dagarnas värme. Banan har torkat upp fint, vilket också var målet med att vänta någon vecka med öppningen.

Greenerna kommer att vara riktigt bra inom en snar framtid, men majoriteten är redan bra. Ni kommer att uppleva att det inte rullar så snabbt på greenerna nu till en början. Det beror på att vi måste värna om att gräset etablerar sig ordentligt innan vi stressar det för mycket med allt för låga klipphöjder. Men vi kommer succesivt att klippa på lägre och lägre höjder. Vi kommer att tillämpa lägesförbättring på fairway tillsvidare.

 

Vi kommer att har reducerad greenfee till en början, vilket innebär 210 kr på vardagar och 225 kr på helgdagar.

Ni är hjärtligt välkomna att njuta av golfsäsongen tillsammans med oss på Karlstad Golfklubb!

Lägesrapport för banan

Ovisshet och engagemang skapar ofta frustration. Jag vill därför försöka att räta ut några frågetecken kring banans status. Som ni alla vet så har vi tyvärr inte kunnat öppna banan ännu, trots att maj är kommen och att det i vanliga fall brukar vara full aktivitet på golfklubben.

Banan har tagit stryk av den långa vintern och kalla våren. Vi jobbar med ett levande material och för att citera vår Bankonsult Mikael Frisk från Svenska Golfförbundet som var på besök förra veckan: 8 av 10 gånger så klarar er grässort (Vitgröe) att övervintra, trots att det egentligen är en 1-årig planta, och 2 gånger av 10 går det mindre bra. Tyvärr har vi ett av dom där två åren i år, och vi hade inte kunnat göra något annorlunda än mot vad vi gjort för att förhindra detta, enligt Mikael som vi ändå får se som expert i ämnet.

Vi är tacksamma att vi hann och hade möjligheten att vintertäcka greenerna, och även stödså med en annan grässort (Krypven) som är en flerårig planta och klarar tuffa vintrar bättre. De åtgärderna innebär att vi inom kort kommer att kunna erbjuda en bana i ett bra skick med tanke på omständigheterna. Såklart hade vi önskat ett annat scenario, men för att inte riskera banans kvalité för resten av säsongen så har vi valt att inte öppna banan tidigare. Men tro mig, hade vi fått önska så hade vi levererat en bana i bra kvalité redan i mars, men man får vara ödmjuk med att man inte kan påverka allt, och framförallt inte moder natur!

Banan är som sagt på mycket god väg att reparera sina vinterskador, med mycket hjälp av banpersonalens enorma kompetens och engagemang. Prognosen de närmsta dagarna ser lovande ut, och vi planerar för en preliminär banöppning till Kristihimmelsfärd.

För er som är mer intresserade, kan läsa hela Mikaels besöksrapport nedan.
Karlstad GK MF Banrapport

Med det sagt så hoppas vi på en lång och spelrik sommar.

Med Vänliga Hälsningar,
Sofia Strindholm – Klubbchef/VD Karlstad GK