Den hemliga kommittéresan gick till…

Årets hemliga kommitté resa gick till Forsbacka med ett härligt gäng. Bussen avgick från klubben klockan 07:00 i måndags morse 25/9 ovetande om var de skulle ta vägen. Banan erbjöd en härlig utmaning och spelarna bjöd på glada miner.

De var 24 stycken från de olika kommittéerna samt Sofia och Emelie.

Bo Dahlgren har i vanlig ordning tagit fantastiska bilder från årets kommittéresa som gick till Forsbacka GK.

Klicka på länken nedan för att titta på bildspelet:
Kommittéresan 2017

Finalen av Ekebygolfen by Nordic Choice Hotels

Idag har vi finalen på Ekebygolfen här på Karlstad golfklubb. Det är totalt 44 lag som deltar i A-klass och B-klass. De spelar en foursome poängbogey tävling i par.

Detta är en final som man har kvalificerat sig till genom att delta i de 15 olika deltävlingarna som spelats runt om i Värmland. För att få kvalificera sig till finalen behöver laget ha deltagit i minst 4 stycken deltävlingar och samlat tillräckligt med poäng för att bli top 25 i respektive klass. De som deltar är äkta makar eller sambo med samma bostadsadress.

Resultatlist finner ni här

Vi önskar alla deltagare ett stort lycka till och hoppas att regnet håller sig borta hela dagen. Kvällen kommer avslutas med en middagsbuffé på Hotell Plaza!

Våra elitspelare fortsätter visa fina resultat

Nu har det gått en vecka sedan senaste uppdateringen om fina resultat av våra elitspelare. De fortsätter att imponera och göra mycket goda resultat.

Vi vill börja med att gratulera Jenny Haglund efter sin vinst på Swedish golf tour i  Sölversborg. Hennes resultat på tävlingen var 67-71-69 (-9) och vann med hela 3 slag! Jenny blev efter segern intervjuad och denna film finner ni här. Resultatlistan finner ni här.

Efter skadan som Christian Nilsson drog på sig tidigare under säsongen har han lyckats hitta toppformen. Tidigare under veckan spelade han på Hagge, Ovako Hagge Open, och vann där tävlingen men ett slags marginal med scorerna 67-64 (-9). Inte nog med att han vann tävlingen, han lyckades även med bedriften att göra en HIO. GRATTIS! Resultatlistan för denna tävling finner ni här

I går söndag spelades även finalen av Lecab Order of Merit på Sommarro golfklubb, matchspel. Där hade Karlstad imponerande 8 representanter, 2 stycken på damsidan och 6 stycken på herrsidan. Segrare på herrsidan blev Cleas Henriksson, Karlstad Gk där han vann med 4&2 över Martin Jordanskog. På damsidan blev tyvärr Marianne E Eriksson, Karlstad Gk, besegrad med 2&1 av Therese Fredriksson, Kil. Mer om tävlingen kan ni läsa på Värmlands golfförbunds hemsida och resultat listan finner ni här för damerna och här för herrarna.

Förberedelserna inför kval har för våra elitspelare dragit igång på allvar och vi kommer snart kunna följa dem och dess resultat runt om i världen och hålla tummarna för att de kommer gå vägen för dem!

Lördagen den 23/9 kommer vi här på Karlstad golfklubb ta emot äkta makar, Ekebygolfen. De kommer att spela finalen över 18 hål med start klockan 9:00.


Jenny Haglund

Fina resultat under helgen som varit

Denna helg har det varit Skandia Tour Future på Kumla med mycket bra resultat. Maia Samuelsson slutade på en fin 1:a plats med scoren 75+76, Marika Söderberg/Carlqvist som 2:a och Tilde Rolandsson som 3:a. På killsidan slutade Gustav Bårdén på en fin 3:e plats på resultat 73+74 och Daniel Unger som 4:a.

Det spelades även Lecab Order of Merit på Hammarö igår, söndag med många spelare ifrån Karlstad. För att se fullständig resultatlista klicka här

Den 15/9 kommer några av våra elitspelande herrar att tävla på Hagge och ni kan följa deras resultat via denna länk

I Sölvesborg startar den 13/9 Swedish golf Tour med och där kommer Jenny Haglund och Filippa Möörk att delta. Dem kan ni följa här

De har visat en otrolig kämpaglöd och ger inte upp i första taget! Våra juniorer/elit spelare har haft otroliga framgångar under åter och det börjar nu lida mot sitt slut. Då träningen kommer flyttas in i inomhus hallen för teknik träning. Stort lycka till med er fortsatta satsning mot 2018 år säsong och dess utmaningar!