Ny klubbchef

Sofia
Det är nu klart att Sofia Strindholm är utsedd till klubbchef för Karlstad GK.

Styrelsen för Karlstad GK har beslutat att anställa Sofia Strindholm som ny klubbchef efter Stefan Janson. Sofia tillträder tjänsten från och med 1 april 2016.
Stefan kommer att bistå Sofia som en resurs fram till dess att han börjar sin nya anställning på Svenska Golfförbundet.

Valet för styrelsen var ganska enkelt då Sofia tar sin examen i Klubbchefsutbildningen nu i mars. Sofia har varit en tillgång för organisationen under lång tid och har de kvalifikationer vi söker och vi önskar henne all lycka till!

// Ordf. Håkan Wahlén

Så här säger Sofia själv:

– Det känns fantastiskt roligt och jag är otroligt glad och stolt över att jag har fått den här möjligheten och förtroendet! Det är en dröm som går i uppfyllelse och det är ett stort privilegium att få jobba med det man brinner för på heltid.

Jag har varit professionell golfspelare i 10 år och spelat på olika tourer i världen. Oerhört lärorikt och utvecklande.
När jag bestämde mig för att sluta, var mitt naturliga val att gå PGA´s tränarutbildning under 3 år. Jag jobbade aktivt som tränare här på Karlstad GK i 1 år, innan jag blev gravid med vårt första barn.
När jag var mammaledig så valde vår förra kanslichef Kaicy att pensionera sig, och jag fick förfrågan att ta över hennes jobb. För mig kändes det som en rolig utmaning då jag alltid har gillat struktur och möten med människor.
Jag kände tidigt i den rollen att jag älskar och brinner för utveckling. Med mitt driv och engagemang för klubben har gjort att jag har sett mig som klubbchef i framtiden under de senaste åren. Jag påbörjade Klubbchefsutbildningen för två år sedan och är nu klar i mitten av mars.

Jag har mitt hjärta i Karlstad och jag har alltid sett möjligheterna att få växa i klubben. Jag har gjort resan genom hela organisationen, först som spelare, sedan tränare, kanslichef och samtidigt utbildat mig till klubbchef. Jag vet inte hur jag skulle kunna ha förberett mig på ett bättre sätt.

Jag har nog alltid gillat utmaningar och ser nu detta som nybliven 37 åring som min ultimata utmaning, att få vara med att skapa en trivsam och attraktiv atmosfär på Karlstad GK.

Jag vill passa på att tacka för det fina stöd som jag fått från både medarbetare, samarbetspartners och medlemmar! Det är tråkigt att behöva inse att mitt fina samarbete med Stefan är över, men jag vill tacka honom för det goda arbete han har lagt ner på golfklubben, en grund som vi nu kan bygga vidare på!
Stefan kommer fortfarande att finnas kvar i branschen, och jag hoppas att vi kommer att kunna följa varandras framgångar framöver!

Jag ser fram emot att få träffa er alla i sommar!

// Sofia