I väntans tider….

Vi får ”hålla ut” och avvakta lite till på att vår fina bana ska blir redo för spel och tävlingar. Vi får hoppas att kommande sommarvindar skyndar på….

För tillfället är tävlingarna 14 maj,  Abbes Golfkrogs Vårscramble och Seriespel omgång 1, 16 maj inställda. Uppdatering och justeringar av Damgolfen tävlingsprogram är på gång.

/Damkommittén

Damkommittén presenterar tävlingsprogram 2024

Välkomna till en ny spelsäsong!

Vi i damkommittén kan nu presentera tävlingsprogrammet för 2024. Damgolfens tävlingsprogram 20240514

Nyheter för året är Damgolfens matchcup, en tävling som pågår hela säsongen under ca 17 veckor och där du tävlar om antalet vunna hål. Vårt seriespel har utökats till att omfatta 8 spelomgångar med som tidigare OoM, birdieliga och en avslutande ”Grand Finale”.

Damtävlingarna Röhnisch Sportswear 2/6 och Dailysports 11/8 är öppen för damer oavsett klubbtillhörighet.

Nytt för i år är också att våra speltider för tisdagar ändrats. Från att tidigare ha haft starttider vid två tillfällen, förmiddag och eftermiddag har vi nu ett ”gemensamt samlat startfält” med starttider från klockan 14.30 till klockan 17.30 (lite justerade tidigare starttider för hösten).

Mer information om våra tävlingar, starttider, avgifter mm finner ni i Min Golf – Damtävlingar Karlstad GK.

Kom och svinga golfklubborna tillsammans med andra glada golfdamer – nu preppar vi för ny golfsäsong!

/Damkommittén

Damkommitténs Vårupptakt på Scandic Winn

Så mycket inspiration, så god mat och så trevligt! Så kan vi summera Vårupptakten tillsammans med alla er som deltog på Scandic Winn tisdagen den 9 april. Stort tack till all fin respons och vi är så glada att så många ville vara med oss denna kväll under mycket trivsamma former.

På programmet stod damkommitténs arbete, nyheter från Karlstad GK, Abbes Golfkrog och från tränarduon Fredrik & Oskar, Karlstad GK. Modevisning fylld av färgsprakande nyheter från Golfstore, Karlstad GK. Tack också till Erika Malmberg som delade med sig av sina kunskaper, framgångar och erfarenheter som elitsatsande golfspelare inom Paragolf.

Välkommen att fortsatt besöka oss här på Karlstad GK webbsida och på Facebook

/Damkommittén

Vårupptakt på G

Den 9 april kl 18.00 startar vi golfsäsongen med årets vårupptakt på Scandic Winn. Mer info och inbjudan kommer – men till dess: Spara dagen! Inbjudan och instruktioner för anmälan kommer inom kort.
Välkomna!

Damkommittén hälsar alla klubbens damer VÄLKOMNA till en ny golfsäsong 2024

Välkommen till ett nytt år tillsammans med oss! Först vill vi, Karin, Christine och Eva, säga att vi är så glada över att kunna presentera Petra Knape som ny ledamot i damkommittén och vi välkomnar varmt Petra till oss.

 

 

 

 

 

Känns lite avlägset så här i februari till gröna, sköna och trevliga golfrundor på Karlstad GK men vi i damkommittén har börjat vårt arbete med att förbereda kommande säsong för er alla damgolfare. Vi i kommittén har inlett arbetet med att sätta ihop årets tävlingsprogram tillsammans med klubben och förbereder även för den årliga Vårupptakten som är preliminärt bokad till tisdag 9 april. Inbjudan och information kommer så snart allt är bekräftat och klart.

Håll utkik här eller på vår Facebooksida om vad som är på gång.

Frågor, funderingar eller tips/förslag på aktiviteter du är alltid välkommen att höra av dig till någon av oss.

Här kan du läsa Damkommitté verksamhetsplan 20241

Hörs och ses snart!

/Damkommittén

Julens helger närmar sig med stormsteg!

Tack till er alla för ett fint golfår. Vi ser fram emot golfsäsongen 2024 men först vill vi önska er härlig avkoppling tillsammans med nära och kära och allt annat som hör jul och nyår till.
Tack och väl mött till ett nytt golfår 2024 önskar damkommittén!

Damgolfens säsongsavslutning

Tisdagen den 12 september var det dags för Damgolfens säsongsavslutning och återigen stålade ”Karlstadsola” över alla närvarande damer denna kväll. Förutom fint väder bjöds det på celebert besök av våra sponsorer; Unni Ekenberg från DailySports, Anna Reis från Golfstore, Anne Magnusson och Lena Kjellin från Bröstcancerföreningen Värmland, Malin Thorsén Från BrightPlanet och Anna Wall från Swedbank. Stort tack till er vilket bidrog till att prisbordet var återigen var välfyllt och ”dignande”. Tack också till Abbe, vår fantastiska köksmästare vid Golfrestaurangen, som serverade oss härlig skaldjurssoppa med tillbehör.

Tack alla ni golfande damer för en fantastisk golfsäsong. Håll fortsatt ”svingen igång” så ses vi snart igen.

Karin, Malin, Christine & Eva

Säsongsavslutning Damgolfen 12 september

Det drar ihop sig till säsongsavslutning!
I anslutning till vår säsongsavslutning så har vi traditionellt en liten golftävling kl 16.00 ”Ullas tävling” som spelas på Solslingan. Anmälan och mer info till Ullas tävling finner du här; https://www9.golf.se/Competition/GBTour/Competition.aspx?compid=3784719
Klockan 18.00 börjar vår gemensam avslutning. Alla damer är välkomna och anmälan är nu öppen i Min Golf. Vi träffas vid Golfklubbens restaurang där vi minglar, myser och äter gott tillsammans. Vi kommer att ha prisutdelningar för höstens tävlingar, lotteri, utlottningar mm under kvällen.
Till anmälan för säsongsavslutning med mer detaljerad information;  https://www9.golf.se/Competition/GBTour/Competition.aspx?compid=3784723
Kom och fira säsongen tillsammans med oss!
Varmt välkomna önskar vi i damkommittén!

Höstslaget till förmån för Bröstcancerföreningen Värmland

                       

Vilken sensommardag/kväll vi fick! Solen strålade ikapp med de 24 damer som spelade modifierad bästboll över 9 hål. En golfrunda för en mycket god sak där vi genom anmälningsavgiften stödjer Bröstcancerföreningen, Värmland.

Stort grattis till lag Ximena Deramond/Rita Normark/Ulrika Bingsten/Karin Forsberg som kom på 1:a plats. På 2:a plats kom lag Päivi Johansson/Johanna Dalen Darle/Mia Moen/Lena Kjellin och på 3:dje plats kom lag Anki Uhlin/Lena Åhrlen/Lena Gustafsson/Lena Kullberg.

Tack alla tävlande för ert deltagande, Damkommittén Karlstad GK

Damtävling 5 september – kampen mot Bröstcancer!

Näst sista damtävling för säsongen är på G där vi samtidigt bidrar till en viktig kamp – kampen mot Bröstcancer!
Tisdag 5 september tävlar vi utifrån temat PINK – ROSA i en modifierad bästboll över 9 hål i lottade lag om fyra deltagare.
Din anmälan och deltagande är viktig och ger oss möjlighet att ge stöd till Bröstcancerföreningen Värmland. ❤️ https://varmland.brostcancerforbundet.se/
Läs mer och tävlingen och anmäl dig här; https://www9.golf.se/Competition/GBTour/Competition.aspx…
Alla kan vara med i kampen mot bröstcancer ❤️
Varmt välkomna!
Damkommittén, Karlstad GK

Säsongsavslutning – Höstscramble arrangeras av dam – och herrkommittén!

Vi närmar oss snart slutet av säsongen både för dam – och herrkommittén vilket innebär att dam-och herrgolfen bjuder in damer och herrar till en gemensam 4-manna scramble söndag 24 september med shotgunstart kl 09.00.
Som deltagare i denna tävling behöver man inte tidigare under säsongen ha deltagit i våra dam-och herrtävlingar men medlemmar i Karlstad GK måste man vara. 
Vi spelar över 18 hål med lite överraskningar ”här och där”
Locka med er era golfkompisar såväl damer som herrar, vi önskar se många deltagare på plats!!!
Anmälan sker individuellt via Min Golf där vi därefter lottar lag bestående av både damer och herrar.
Prisutdelning direkt efter tävlingen i Golfrestaurangen.
Tävlingen hittar du på Mingolf.se och är öppen för anmälan från tisdag 22 augusti kl 16.00. Länk till anmälan via Min Golf för mer information;
Vi ser fram emot tävlingen och för en rolig dag tillsammans!
Dam – och herrkommittén Karlstad GK

KM- Longdrive

Några glada och väl kämpande damer som deltog i tävlingen KM- Longdrive vid Karlstad Golfklubb fredagen 25 augusti. Härligt arrangemang och bra stämning blandar alla deltagare och publikDeltagare från vänster i bild; Mia Moen, Nina Kilbrink, Karin Forsberg och Anna Hallqvist Hult

Seriespelets deltävlingar avgjorda!

Säsongens sista deltävling av seriespelet bjöd på en härlig solig och varm augustidag.
Återigen fick vi se fina resultat bland er alla deltagare, bra jobbat!
Grattis till topp tre för A-klassen; Anna Ossowicki på 71 slag, Sandra Kristinegård på 74 slag (SHCP) och Päivi Johansson på 74 slag. Grattis också till topp tre i B-klassen; Lena Mårtensson 35 poäng, Eva-Lena Högström på 32 poäng och Jeanette Lemvall 31 poäng.
Vill också ge en stor applåd till er alla, 56 damer, som deltagit i årets seriespel (A-klassen 27 deltagare och B-klassen 29 deltagare). Tack också för era inlägg och bilder ni delat där vi fått tagit del av många glada miner, skratt, förtvivlande utrop, spektakulära och fantastiskt fina golfslag från dessa tävlingar. Kan också tilläggas att det gjorts hela 26 birdies på 5 deltävlingar ⛳
Seriespelet är kopplat till Order of Merit för säsongen och där vi även i år har en extra tävling. En GRAND FINALE för de 16 bäst placerade deltagare i varje klass. Finalrundan spelas lördag 9 september från kl 11.00 över 18 hål. Vem av er damer tar hem detta?
/Damkommittén

Sista deltävlingen av årets seriespel

Tisdag 22 augusti är det dags för sista deltävlingen 5/5 av årets seriespel. De 16 bästa resultaten i varje klass går vidare till finalspel lördag 9 september.
En spännande avslutning väntas på tisdag så ta chansen till avancemang och säkra din plats för de 16 bästa placeringarna. Anmälan görs här via Min Golf; https://www9.golf.se/Competition/GBTour/Competition.aspx…
Aktuell ställning Order of Merit A-klass; https://gittour.golf.se/Site/OrderOfMerit/184579/
Aktuell ställning order of Merit B-klass; https://gittour.golf.se/Site/OrderOfMerit/184584/

DailySports lagtävling tisdag 15 augusti

Väderprognosen var inte den bästa för dagen men trots regn och rusk varvat med uppehåll och sol utmanades den mycket blöta 18-håls banan av många tappra damer. Vädret och all blöta till trots så blev det många fina resultat på dagens bästboll sponsrad av DailySports.
På 1:a plats kom Sandra Kristinegård och Eleonor Rohm med 45 poäng. 2:a kom Helena Mörk och Nina Kilbrink 41 poäng och på 3:dje plats kom Marianne Schulstad och Margareta Patriksson också på 41 poäng.
Närmast hål blå 5 – Anna Wall 1,17 m
Närmast hål gul 3 – Anki Uhlin 2,06 m
Stort GRATTIS till vinnarna och till alla andra som kämpat så väl denna dag.
Tack till DailySport och Löfbergs som också försåg alla deltagare med lite smått & gott i goddiebags
/Damkommittén