Tränarna

Det är vi som är Karlstad Golf Academy.
Vi som vill hjälpa dig att bli en bättre golfspelare är Fredrik Eliasson och Christian Nilsson.

Fredrik Eliasson

054- 224 41 74

Fredrik Eliasson
Idrottschef

Jag har jobbat som golftränare sedan 1995 efter att ha gått PGA:s högre tränarutbildning. Min tränarkarriär började på Umeå Golfklubb och jag har sedan arbetat på Billerud GK, Hammarö GK och Simon Holmes Golf Academy i Berlin.

2006 började jag som Head Pro på Karlstad GK. På elitnivå tränar jag flick-, pojk-, dam-, och herrlandslagsspelare. Dessutom tränar jag ett antal proffs från Nordeatouren och Europatouren.

Jag vill utveckla mig själv hela tiden och deltar därför på PGA:s årliga utbildningsvecka och har gått bland annat ”Det coachande ledarskapet” och ”Elitcoach Värmland 2015”.

Att få arbeta med sitt största intresse är en ynnest. Jag brinner för att utveckla människor, allt ifrån amatörer som vill bli bättre i sin hobbygolf till elitspelaren som vill nå högsta nivå. Med mitt personliga engagemang, glädje och kunskap kan jag erbjuda en spännande golfupplevelse.

Christian Nilsson
Tränare

Från 1999 till 2012 var jag professionell golfspelare. De sista sju åren av dessa spelade jag på Europatouren. En vinst på St Omer i Frankrike och en plats i Race to Dubai-finalen, rankar jag som mina största framgångar.

Som spelare träffade jag många andra duktiga golfare och jag har på nära håll sett hur de tränat och jobbat. Dessutom har jag fått mycket influenser från mina coacher under åren, däribland mina kollegor på Karlstad GK.

Även mina mentala coacher, Jonas Garpe och Lennart Carlsson, har gjort starka intryck på mig i det coachande sättet. Hos Lennart har jag senare gått kurser inom coachning. Jag vill hela tiden utveckla mig som instruktör och går därför årliga utbildningar inom PGA, samt söker andra sätt att lära.

På Karlstad golfklubb riktar jag in mig på klubbens medlemmar, via privatlektioner, grupplektioner, golfskolor och spellektioner på banan.