Junior & elit

Karlstad Golfklubb har en stor och välmående juniorverksamhet. Vi har cirka 200 juniorer aktiva i träning och det finns olika nivåer på träningsgrupper. Alla barn och ungdomar är varmt välkomna till oss på klubben.

Junior- och elitverksamheten består av:

• Golfkul 5-9 år
  • Juniorer från 8-21 år
  • Trappstegen (steg 1-steg 5)
  • Elitlag för junior, dam och herr

Vår vision: Vi strävar efter att vara Sveriges förebild vad beträffar en golfklubb som värnar starkt om relationen mellan människor i kombination med goda resultat. Vi drivs av att se framtidens möjligheter och att skapa förutsättningar för en väg dit.
Vår värdegrund: ”Karlstad Golfklubb- Hos oss vill alla vara mä” Vi vill skapa en verksamhet där alla juniorer, ledare och föräldrar känner att de vill vara med.
Våra värdeord:  Våra värdeord glädje, trygghet och utveckling ska genomsyra allt vi gör och återspeglas i verksamheten och det dagliga arbetet.

Mål 2019:

• Vi utvecklar organisationens förutsättningar både för bredd- och elitspelare.
  • Vi vill ha 200 juniorer i verksamheten från Golfkul-Steg 5
  • Vi vill fortsätta den positiva utvecklingen av juniorverksamheten, med riktade insatser för ledare, sommarlovsträning, tävlingsjuniorer och administration.
  • Vi vill vinna ett SM-guld
  • Vi vill att 8 % av det totala antalet juniorer i klubben finns med på Svenska Golfförbundets juniorrankinglista

Långsiktiga mål

• Vi vill vara 250 juniorer i träning
  • Vi vill bedriva verksamhet året runt för så många juniorer som möjligt
  • Vi vill utveckla spelare så att vi varje år har spelare på elitnivå i klubben
  • Vi har alltid minst en spelare från klubben som tillhör någon av världstourerna
  • Vi vill jobba för att ha båda seniorlagen i elitserien
  • 10% av det totala antalet juniorer i klubben finns med på Svenska Golfförbundets juniorrankinglista.

Huvudsponsor juniorverksamhet 2018

Maxi Valsviken