Herrkommittén 2018

Varmt välkommen till Herrkommittén!

Med ett stort leende på våra läppar inbjuder vi alla herrar i klubben, och även utanför klubben, att med stort nöje delta i våra tävlingar och aktiviteter. Årets största händelse är Herrgolfen som spelas under hela säsongen. Herrgolfen, med spelprogram, nyheter, status mm presenteras nedan. Information kommer även att finnas i Git – Golfens IT-system.

Från och med i år finns vi även på Facebook – Herrgolf på Karlstad golfklubb.

Herrgolfen 2018

Herrgolfen är Herrkommitténs största aktivitet under säsongen. Nästan varje torsdag och ett antal söndagar under säsongen spelas Herrgolfen. Säsongen drar igång torsdagen den 10e Maj och avslutas med Herrmasters söndagen den 9e September. Nedan finner ni spelprogram och statuter, samt nyheter för i år.

Viktiga datum

• Första Herrgolftorsdagen 10e Maj
  • Första sponsorsöndagen 17e Juni
  • Andra sponsorsöndagen 19e Augusti
  • Hemliga resan 2a September
  • Herrmasters 9e September

Resultatrapportering

Resultatrapportering följer ni här.

Herrgolfen spelas normalt Torsdagar och några Söndagar. Se dagar och tider i Spelprogrammet.

Det finns vanligen två sätt att spela Herrgolfen:

1. Lottad tävling.
    – Registrera dig på lottningslistan och betala 60 kr i shoppen.
    – Lämna ifyllt scorekort i Herrgolfens lottningslåda vid tävlingsexpedition.
    – Delta vid lottningen 15 minuter före första start. Lottning av för dagen ansvarig tävlingsledare vid tävlingsexpeditionen.
    – Vid lottningen får din boll en starttid. Gå ut på tiden och ha en trevlig runda. Första start är 16.30 på torsdagar.
  2. VSOP – Valfri Spel och Partner.
    – Hitta en kompis som vill vara med och spela Herrgolfen – man måste vara minst 2 som spelar i en boll.
    – Registrera på VSOP-listan och betala 60 kr i shopen.
    – Gå ut och spela på er bokade starttid.

Efter spelad runda lämnas signerat scorekort i Herrgolfens resultatlåda vid tävlingsexpeditionen.

Herrgolfen spelas i 2 klasser

• Klass A omfattar hcp upp till 9.9
  • Klass B omfattar hcp 10.0 till 36.0

Den klass man spelar i bestäms av det hcp man har vid första speltillfället och gäller sedan säsongen ut. Ex) om du har hcp 10.2 i första tävlingen så spelar du i klass B. Om du sedan sänker dig under 10 så är du fortfarande kvar i klass B.

Scorekort ska matas in med följande uppgifter före start

• Tävlingens namn. Ex) Herrgolfen 22/5.
  • Spelarens namn, golfid, hcp och erhållna slag för dagens slinga.

Efter runda

• Resultatet ska kontrolleras och räknas ut. Nettoscore ska skrivas i avsedd ruta på scorekortet (i mitten).
  • Signeras av spelare och markör.
  • Lämnas i Herrgolfens ”brevlåda” vid Tävlingsexpeditionen.
  • Spelaren måste själv registrera sin runda i GIT och det är obligatoriskt att registrera alla rundor i Herrgolfen.

Resultatet för dagens tävling och totalen presenteras 1-3 dagar efter spelad tävling här på hemsidan. Klicka här för en utskriftsversion.

Söndagstävlingarna

• 2 av söndagarna är sponsortävlingar. Enbart ett lottat startfält med anmälan via Git. Sponsorpriser utöver poäng till Herrgolfen. Krav på Exakt tävlingshcp och minst en spelad Herrgolf.
  • 3 klubbor och putter på en söndag.
  • röd tee på en söndag.

Vilka är vi i Herrkommittén