Vad söker du?

Skriv något och tryck enter.

Finalen av Ekebygolfen by Nordic Choice Hotels

Idag har vi finalen på Ekebygolfen här på Karlstad golfklubb. Det är totalt 44 lag som deltar i A-klass och B-klass. De spelar en foursome poängbogey tävling i par.

Detta är en final som man har kvalificerat sig till genom att delta i de 15 olika deltävlingarna som spelats runt om i Värmland. För att få kvalificera sig till finalen behöver laget ha deltagit i minst 4 stycken deltävlingar och samlat tillräckligt med poäng för att bli top 25 i respektive klass. De som deltar är äkta makar eller sambo med samma bostadsadress.

Resultatlist finner ni här

Vi önskar alla deltagare ett stort lycka till och hoppas att regnet håller sig borta hela dagen. Kvällen kommer avslutas med en middagsbuffé på Hotell Plaza!

Laga gärna ditt nedslagsmärke

Nu på hösten när det är kyligare både i luften och i marken så är det väldigt viktigt att vi tar hand om våra greener på bästa sätt! SGF har gått ut och informerat om detta i sitt senaste nyhetsbrev och vi önskar också att ni spelare tar en extra till på greenerna. Självklart vill vi att ni lagar era egna men också tar en titt om det skulle finnas några fler.

Ta gärna en till på denna film för att se hur ni lagar på bästa sätt!

Våra elitspelare fortsätter visa fina resultat

Nu har det gått en vecka sedan senaste uppdateringen om fina resultat av våra elitspelare. De fortsätter att imponera och göra mycket goda resultat.

Vi vill börja med att gratulera Jenny Haglund efter sin vinst på Swedish golf tour i  Sölversborg. Hennes resultat på tävlingen var 67-71-69 (-9) och vann med hela 3 slag! Jenny blev efter segern intervjuad och denna film finner ni här. Resultatlistan finner ni här.

Efter skadan som Christian Nilsson drog på sig tidigare under säsongen har han lyckats hitta toppformen. Tidigare under veckan spelade han på Hagge, Ovako Hagge Open, och vann där tävlingen men ett slags marginal med scorerna 67-64 (-9). Inte nog med att han vann tävlingen, han lyckades även med bedriften att göra en HIO. GRATTIS! Resultatlistan för denna tävling finner ni här

I går söndag spelades även finalen av Lecab Order of Merit på Sommarro golfklubb, matchspel. Där hade Karlstad imponerande 8 representanter, 2 stycken på damsidan och 6 stycken på herrsidan. Segrare på herrsidan blev Cleas Henriksson, Karlstad Gk där han vann med 4&2 över Martin Jordanskog. På damsidan blev tyvärr Marianne E Eriksson, Karlstad Gk, besegrad med 2&1 av Therese Fredriksson, Kil. Mer om tävlingen kan ni läsa på Värmlands golfförbunds hemsida och resultat listan finner ni här för damerna och här för herrarna.

Förberedelserna inför kval har för våra elitspelare dragit igång på allvar och vi kommer snart kunna följa dem och dess resultat runt om i världen och hålla tummarna för att de kommer gå vägen för dem!

Lördagen den 23/9 kommer vi här på Karlstad golfklubb ta emot äkta makar, Ekebygolfen. De kommer att spela finalen över 18 hål med start klockan 9:00.


Jenny Haglund

Fina resultat under helgen som varit

Denna helg har det varit Skandia Tour Future på Kumla med mycket bra resultat. Maia Samuelsson slutade på en fin 1:a plats med scoren 75+76, Marika Söderberg/Carlqvist som 2:a och Tilde Rolandsson som 3:a. På killsidan slutade Gustav Bårdén på en fin 3:e plats på resultat 73+74 och Daniel Unger som 4:a.

Det spelades även Lecab Order of Merit på Hammarö igår, söndag med många spelare ifrån Karlstad. För att se fullständig resultatlista klicka här

Den 15/9 kommer några av våra elitspelande herrar att tävla på Hagge och ni kan följa deras resultat via denna länk

I Sölvesborg startar den 13/9 Swedish golf Tour med och där kommer Jenny Haglund och Filippa Möörk att delta. Dem kan ni följa här

De har visat en otrolig kämpaglöd och ger inte upp i första taget! Våra juniorer/elit spelare har haft otroliga framgångar under åter och det börjar nu lida mot sitt slut. Då träningen kommer flyttas in i inomhus hallen för teknik träning. Stort lycka till med er fortsatta satsning mot 2018 år säsong och dess utmaningar!

Gå in och rösta på Mikael Forseryd för hans ideella arbete i tävlingskommittén på klubben!

dag är det sista dagen för att rösta på vår Mikael Forseryd för årets idella arbete, han gör ett fantastiskt bra jobb på klubben  Gå in och rösta på honom nu!

I samband med firandet att Karlstad blev årets idrottskommun så har olika föreningars ideella krafter nominerats för sina insatser, vår egen tävlingskommittéordförande Mikael Forseryd är nominerad så gå in och rösta på honom nu 😀 För att rösta klicka du på länken nedan:

https://www.esmaker.net/nx2/s.aspx?id=1a362e162f19

http://karlstad.se/…/Idrot…/nu-firar-vi-arets-idrottskommun/

Herrgolf 2017

Nu börjar hösten smyga sig på och herrgolfen blir svår att utföra över 18 hål. Från och med 24/8 kommer herrgolfen att spelas på dagens 9-hålsslinga. Tävlingen kommer att ske utan lottning och ni kommer kunna starta under hela dagen precis som ni gjort tidigare under säsongen. Kom ihåg att det är bollränna som gäller!

Anmälan görs som vanligt till shopen!

Bryggolf 19 augusti

Nu på lördag den 19 augusti så är det återigen dags för Bryggolf!

Bryggolfen spelas över dagens 9-Hålsslinga och avlutas med prisutdelning och en trevlig middag på Ankdammen under kvällen.

Startavgiften kostar 100 kr för medlemmar och 250 kr för gäster, i startavgiften ingår en öl eller ett glas vin, och betalningen sker till kansliet (kontant) innan påbörjad tävlingsrunda. Se övrig information angående Bryggolfen på bilden ovan.

Varmt välkomna!

Vinnarna korade för KM 2017

Nu är årets upplaga av klubbmästerskapen spelad. Vi har korat 13 nya klubbmästare, stort grattis till er!

Vädret var väldigt varieranade och startade med regn, vind och kyla som sedan övergick till sol och värme.  Alla klasser spelades som en slagtävling utan handicap (scratch).
Herr seniorerna spelade 36 hål reserande klasser spelade 18 hål.

Vinnarna i respektive klass samt resultat ser ni här nedan
Herr seniorer: Rasmus Holmberg +3
Herrar 30: Marcus Krischel +2
Herrar 40: Ola Larsson +7
Herrar 50: Peter Ståhl +5
Herrar 60: Anders Johansson +4
Herrar 70: Ulf Sundberg +1
Herrar 80: Jan Högberg +21
Herr Junior: Alexander Page +13
Damer 30: Louise Larsson +11
Damer 50: Ulrika BIngsten +12
Damer 60: Rigmor Stenwreth +17
Dam Junior: Emily Johansson +16
Junior (poängbogey): Wilma Perman 25 poäng

Om ni vill se den övriga resultatlistan finner ni den här

Vinnarna kommer mottaga sina medaljer på höstmötet som är den 29/11 2017

Bilder från Skandia Tour Future

Under helgen som gått har det spelats Skandia Tour futures med juniorer upp till 21 år. De har kämpat på i 36 hål på lördagen och 18 hål på söndagen. Vädret har varit växlande. Fösta dagens spel bjöd på mulet men varma vindar, blåsigt och lite svalare vindar sedan avslutades det med regn. Andra dagens spel erbjöd lite finare väder med sol och blå himmel om än lite vind.

Ett stort grattis till Filippa Möörk, Karlstad Gk och Hannes Rydell, Kårstad Gk!

Vi vill tacka alla spelare, domarna, tävlingsledaren samt alla funktionärer som hjälp till att ha en fantastik helg! Vi här på klubben skulle även vilja tacka Skandia som sponsorer till tävlingen samt Svenska golfförbundet för en väl genomförd tävling och hoppas att vi skall få möjligheten igen framöver att arrangera en sådan tävling.

Resultatlistan finner ni här

Idrottsledarstipendium 2017 – Anna Dahlberg-Söderström och Fredrik Eliasson

I samband med friidrottsgalan Karlstad Grand Prix utdelade Karlstads Universitet idrottsledarstipendium till Karlstad Golfklubbs tränare Anna Dahlberg-Söderström och Fredrik Eliasson.

Anna och Fredrik utdelades ett stipendium på 30 000 kr för deras fantastiska insatser som idrottsledare och det är en ära som klubb att just Anna och Fredrik är aktiva inom just vår verksamhet.

Stort grattis!

Vinnare av veckans lotteri!

Nu har det blivit dags att utse vinnarna till lotteriet som har pågått under veckan. Stort grattis till vinnarna med lottnummer 2 (prickig serie) och lottnummer 75 (grön serie), ni har nu vunnit varsin resa till La Finca Golf & Spa Resort i Spanien tillsammans med Golf & Culture den 10-17 oktober med direktflyg från Karlstad Airport.
 
Är det just DU som står som en av de lyckliga vinnarna så får du gärna komma in till receptionen med den vinnande lotten så fortsätter vi resan därifrån. Stort grattis ännu en gång!

Vinnaren av FBKs säsongskort

I måndags på FBK masters så kunde man bli vinnare av ett säsongskort till alla FBKs hemma matcher. Vinnaren av detta fina pris kan kontakta receptionen för vidare information på 054-86 63 53 eller info@karlstadgk.se. Stort grattis!