Grattis till Juha Holm i A-klassen och Sven-Ingvar Gustavsson B-klassen till vinsten i herrgolfen 2017.

Nu är finalen i Herrgolfen 2017 spelad. Segrare i A-klassen blev Juha Holm. Segrare i B-klassen blev Sven-Ingvar Gustavsson vi säger grattis till bägge spelarna. Vädret var perfekt men banan var blöt. Det märktes inte på resultaten i A-klassen var det många under banans par. I B-klassen var det tre som spelade bättre än sitt handicap. Vi hade några deltävlingar i tävlingen. Längsta drive på röd 4 i A-klassen vann Marcus Smedman i B-klassen var det Sven-Ingvar Gustavsson som slog längst. Närmast hål på alla korthål var det också. Närmast hål på röd 2 var Robin Larsson 146 cm. Röd 7 vann Bosse Carlsson 197 cm. Blå 2 vanns av Henrik Knape 294 cm. Blå 5 vanns av Mats Larsson 87 cm.

Bara finalen kvar

Då var alla speltillfällen klara utom finalspelet. I A-klassen är det mycket jämnt i toppen. Som jag ser det är det mellan tre spelare det gäller. I B-klassen däremot har Sven Ingvar dragit ifrån med fyra vinster i bagaget. Men det är bara tolv poäng till tvåan och det är dubbla poäng som delas ut på söndag 17/9. Vi ses på söndag och håller tummarna för fint väder.

Herrgolfen 31/8

Herrgolfen som spelades 31/8 var det för få deltagare i A-klassen endast fyra spelare. Det krävs minst fem deltagare för att det skall räknas som en tävling. Ni som deltog har pengarna till start avgiften sparad till nästa omgång.

Nio hålstävlingarna har startat

Nu har hösten närmast sig med mörkare kvällar vilket innebär att vi bara hinner spela nio hål. Ett stort deltagande med fint väder första tävlingen. Viktigt att tänka på är att registrera sina ronder nio håls tävlingar är lika handicap grundande som arton håls tävlingar.

Tre klubbor och putter sön 20/8

Söndag 20/8 spelar vi herrgolftävlingen med tre klubbor och putter. För de som vill spela på en lottad start tid är det kl 13:00 som gäller lottningen är kl 12:45. Övriga kan spela på valfri tid under dagen.

Jämnt i toppen

Jämnt i toppen i både A och B klassen. A klassen har ettan och tvåan samma poäng. Från sjätte platsen till tredje plats skiljer det bara fyra poäng. Ser ut att bli spännande.I B klassen skiljer det bara två poäng mellan ettan och tvåan.

Herrgolfen 29/6

Roligt med många nya deltagare. Totalt var vi 39 st som spelade i blåsigt väder. Sonny Olsson vann på 69 slag och vann igen. Själv fick jag stryk med HCP avslutade med 9 + 6 slag suck.

Små marginaler i torsdags tävlingen

Det blev jämnt i A-klassen mellan Bengt Friberg och Martin Jonsson. Den som drog längsta strået blev Martin 37 slag sista nio och Bengt hade 38 slag bra spelat.

I B-klassen var det ännu jämnare mellan Kurt Rundin och Henrik Knape om fjärde platsen. Lika efter sista nio lika efter sista sex lika efter sista tre. Det blev sista hålet som avgjorde till Kurts fördel han gjorde ett par och Henrik en femma.

Herrgolfen från Vit tee

Nu har Herrgolftävlingen från vit tee blivit spelad. Blandade resultat men vi gratulerar Billy Axelsson i A-klassen som vann på 70 slag . I B-klassen segrade Johan Borg på 69 slag netto. Jättebra om ni fyller i erhållna slag och räknar ut ert resultat underlättar jättemycket vid resultatredovisningen.

Grattis Anton

Torsdagen 8/6 spelade Anton Ericsson herrgolf och hade 66 brutto 64 netto. Jättebra spelat. Grattis Anton din jakt på Olle L har startat.

Herrgolfsäsongen har startat

Om Hemliga resan till Kårsta var lite kylslagen var det ingenting jämfört med första tävlingen på hemmaplan. 3-4 grader snålblåst och ett lätt regn hängandes i luften.

Följden blev att B-klassen ställdes in – för få deltagare. För A-klassen blev det en tävling med 7 tappra deltagare. Imponerande med en 69-runda av Olle Larsson.

Resultatrapporteringen är uppe och snurrar nu också. För att den ska fungera bra även på mobil så finns den på en externa länk. Klicka och bokmärk denna länk för att följa den rafflande utvecklingen.

Hjälp gärna till att få fler herrar att spela Herrgolfen. Mer information finns på hemsidan under Herrkommittén.