Herrmaster 2019, anmälan är öppen

Endast anmälan via Git med första start kl 14.00. För att deltaga måste man ha minst 1p i Herrgolfen, dvs deltagit med resultat i en tävling under säsongen. Startfältet är begränsat till 48 spelare, vid överanmälan är det poäng i Herrgolfen som styr vilka som får vara med.
Startordning i tävlingen blir omvänd resultatordning omväxlande klassindelat. Dvs Ledarna i A-klassen går ut sist och ledarna i B-klassen går ut näst sist, osv.
Startavgift är 150kr och då ingår en matig macka och kaffe efter tävlingen.
Prisutdelningen kommer att ske direkt efter genomförd tävling och resultaten är inmatade.

Höstsäsong 2019

Nu drar Herrgolfens höstsäsong igång. Det innebär att vi bara spelar 9 hål kommande 4 torsdagar.
OBS! Dessa 9-hålstävlingar spelas på aktuell 18-hålsbana. Det är valfritt om man vill spela vidare 18 hål eller om man vill gå av efter 9 hål, men det är bara scoren för första 9 hål på 18-hålsbanan som ska registreras och lämnas in. Kom ihåg att ange golfid, nettoresultat och antal erhållna slag för 9 hål på scorekortet.
Detta innebär också att vi lottar som vanligt kl 16.15 och att VSOP kan gå ut när de vill. D.v.s. precis som vanligt.

Glöm inte att boka in och anmäl er till följande söndagar:
– 25e augusti Herrgolfen by BRL Electronics. Anmälan via Git.
– 8e september Herrmasters. Kommer snart i Git.

Halvtid & 3 klubbor + putter

Hej Glada Herrgolfare

Vi är väl ungefär halvtid i Herrgolf-säsongen med många deltagare i våra tävlingar vilket är mycket roligt. Tipsa gärna kompisar att vara med på Herrgolfen. Desto fler desto roligare:).

Torsdag vecka 27 & 29 är det ingen Herrgolf eftersom det är Femdagarsgolf och Golfveckan på dessa torsdagar.

Däremot är det Herrgolf söndagen den 7e. Då gäller 3 klubbor + putter. VSOP eller lottning kl 13.45. Starttider mellan 14-15.

Mer information hittar ni på dessa sidor och på Facebook: Herrgolf på Karlstad GK.

Väl mött ute på banan.

Hemlig resa 28/4

Hej alla golfare!
Vädret har varit mer gynnsamt för golfbanorna i år än i fjol, härligt!
Därför törs vi i Herrkommittén bjuda in alla herrar till en hemlig resa som går av stapeln söndagen den 28:e april.
Vi reser i chartrad buss klockan 07:30 från Karlstad GK, i bussen genomför vi tipstävling om resmål och samlar in betalningen och tävlingsavgiften. Vi lottar även bollarna på bussen.
Framme vid vår destination får vi kaffe och fralla. Ca 10:00 slår de första bollarna ut och efter 18 hål väntar en härlig lunch och prisutdelning!
Bussen tar ca 40 passagerare så det är först till kvarn som gäller.
Priset är 660:-/person och då ingår bussresa, kaffe med macka,lunch o greenfee.
Tävlingsavgiften är som vanligt 60:-

Anmälan senast 23/4 via e-mail till: bengt.forssten@trm.se
Kom ihåg: FÖRST TILL KVARN!
Herrkommittén
Bengt, Micke och Juha

Herrgolfen 2019

Tjohoo!!!!

Nu börjar det närma sig säsongstart för golfen. En del har säkert smygstartat utomlands eller hemmavid. Om inte är dags att ta fram och värma upp klubborna nu.

Herrgolfen drar igång med Hemlig resa söndagen den 28e April. Därefter drar (normala) Herrgolfen igång torsdagen den 9e Maj och fortsätter enligt spelprogrammet ända fram till Herrmasters söndagen den 8e September.

Vi fortsätter med förra årets framgångsrika koncept med bl.a. 2 sponsortävlingar och 2 lite annorlunda söndagstävlingar. Mer detaljer finns i spelprogrammet.

Är du ny Herrgolfare finns information på här på Herrkommitténs sidor. Instruktioner hur Herrgolfen spelas och statuter som beskriver regler och förutsättningar.

Väl mött ute på klubben,

Bengt, Juha & Micke

Grattis till Juha Holm i A-klassen och Sven-Ingvar Gustavsson B-klassen till vinsten i herrgolfen 2017.

Nu är finalen i Herrgolfen 2017 spelad. Segrare i A-klassen blev Juha Holm. Segrare i B-klassen blev Sven-Ingvar Gustavsson vi säger grattis till bägge spelarna. Vädret var perfekt men banan var blöt. Det märktes inte på resultaten i A-klassen var det många under banans par. I B-klassen var det tre som spelade bättre än sitt handicap. Vi hade några deltävlingar i tävlingen. Längsta drive på röd 4 i A-klassen vann Marcus Smedman i B-klassen var det Sven-Ingvar Gustavsson som slog längst. Närmast hål på alla korthål var det också. Närmast hål på röd 2 var Robin Larsson 146 cm. Röd 7 vann Bosse Carlsson 197 cm. Blå 2 vanns av Henrik Knape 294 cm. Blå 5 vanns av Mats Larsson 87 cm.

 

Bara finalen kvar

Då var alla speltillfällen klara utom finalspelet. I A-klassen är det mycket jämnt i toppen. Som jag ser det är det mellan tre spelare det gäller. I B-klassen däremot har Sven Ingvar dragit ifrån med fyra vinster i bagaget. Men det är bara tolv poäng till tvåan och det är dubbla poäng som delas ut på söndag 17/9. Vi ses på söndag och håller tummarna för fint väder.

 

Herrgolfen 31/8

Herrgolfen som spelades 31/8 var det för få deltagare i A-klassen endast fyra spelare. Det krävs minst fem deltagare för att det skall räknas som en tävling. Ni som deltog har pengarna till start avgiften sparad till nästa omgång.

Nio hålstävlingarna har startat

Nu har hösten närmast sig med mörkare kvällar vilket innebär att vi bara hinner spela nio hål. Ett stort deltagande med fint väder första tävlingen. Viktigt att tänka på är att registrera sina ronder nio håls tävlingar är lika handicap grundande som arton håls tävlingar.

 

Tre klubbor och putter sön 20/8

Söndag 20/8 spelar vi herrgolftävlingen med tre klubbor och putter. För de som vill spela på en lottad start tid är det kl 13:00 som gäller lottningen är kl 12:45. Övriga kan spela på valfri tid under dagen.

Jämnt i toppen

Jämnt i toppen i både A och B klassen. A klassen har ettan och tvåan samma poäng. Från sjätte platsen till tredje plats skiljer det bara fyra poäng. Ser ut att bli spännande.I B klassen skiljer det bara två poäng mellan ettan och tvåan.

Herrgolfen 29/6

Roligt med många nya deltagare. Totalt var vi 39 st som spelade i blåsigt väder. Sonny Olsson vann på 69 slag och vann igen. Själv fick jag stryk med HCP avslutade med 9 + 6 slag suck.

Små marginaler i torsdags tävlingen

Det blev jämnt i A-klassen mellan Bengt Friberg och Martin Jonsson. Den som drog längsta strået blev Martin 37 slag sista nio och Bengt hade 38 slag bra spelat.

I B-klassen var det ännu jämnare mellan Kurt Rundin och Henrik Knape om fjärde platsen. Lika efter sista nio lika efter sista sex lika efter sista tre. Det blev sista hålet som avgjorde till Kurts fördel han gjorde ett par och Henrik en femma.

Herrgolfen från Vit tee

Nu har Herrgolftävlingen från vit tee blivit spelad. Blandade resultat men vi gratulerar Billy Axelsson i A-klassen som vann på 70 slag . I B-klassen segrade Johan Borg på 69 slag netto. Jättebra om ni fyller i erhållna slag och räknar ut ert resultat underlättar jättemycket vid resultatredovisningen.

 

Grattis Anton

Torsdagen 8/6 spelade Anton Ericsson herrgolf och hade 66 brutto 64 netto. Jättebra spelat. Grattis Anton din jakt på Olle L har startat.

Herrgolfsäsongen har startat

Om Hemliga resan till Kårsta var lite kylslagen var det ingenting jämfört med första tävlingen på hemmaplan. 3-4 grader snålblåst och ett lätt regn hängandes i luften.

Följden blev att B-klassen ställdes in – för få deltagare. För A-klassen blev det en tävling med 7 tappra deltagare. Imponerande med en 69-runda av Olle Larsson.

Resultatrapporteringen är uppe och snurrar nu också. För att den ska fungera bra även på mobil så finns den på en externa länk. Klicka och bokmärk denna länk för att följa den rafflande utvecklingen.

Hjälp gärna till att få fler herrar att spela Herrgolfen. Mer information finns på hemsidan under Herrkommittén.

Intressant toppstrid

Herrgolfen är inne i ett intressant skede nu. Alla vanliga 18-håls rundor är avklarade. Nu återstår 3 st 9-håls rundor och finalen över 18 hål. (Hela spelprogrammet hittar ni på Herrkommitténs sidor).

I dagsläget har Henrik Borg en knapp ledning. Och vilken hcp-utveckling Henrik har haft. Från 37 erhållna slag i början av säsongen till i dagsläget 19 erhållna slag.

Närmast jagas Henrik av Marcus Smedman (1 efter) och Anders Johansson (3 efter). De står för motsatsen till Henriks utveckling – de är stabila runt sina 5 respektive 3 erhållna slag.

Blir det stabiliteten eller den snabba utvecklingen som tar hem spelet, eller kommer någon joker nerifrån i kapp. Om knappt en månad lär vi få veta.

Avslutningsvis vill jag passa på att berömma Janne och banpersonalen för den underbart fina bana vi har.

 

Hemliga resan spelad

I strålande solsken och sommarvärme i luften drog 37 spelsugna herrgolfare iväg på hemlig resa. Mats drog igång ”buss-tävlingen” vart ska vi och någonstans efter vägval söderut vid Kristinehamn slogs några kloka huvuden ihop och kom fram till Lundsbrunn GK.

En väldigt fin bana med hårda och snabba greener som vissa hade problem med. Men inte Hans Persson som vann hemliga resan på fina 70 slag.

Några andra vinnare i form av närmast hål (5 st par-3):

  • Hål 3: Gösta Auoja, 1.18 m
  • Hål 6: Jimmy van Baaren, 73 cm
  • Hål 12: Anders Henricsson, 3.17 m
  • Hål 15: Arne Larsson, 2.82 m
  • Hål 17: Micael Ericsson, 1.48 m

Vill ni uppleva hemliga resan till Lundsbrunn GK finns ett litet bildspel på hemsidan. Klicka på ”= Herrkommittén” straxt ovanför denna text så ser ni alla val för Herrkommittén.

Resultatrapporteringen är också på plats på nästan samma ställe. Om ni tittar från mobilen kan ni behövs vrida mobilen 90 grader för att kunna se delresultaten. Sedan kan man klicka sig runt för att visa mer information.

Väl mött på första hemmatävlingen nu på Torsdag 12e Maj.